VOEDING EN LEEFSTIJL

VOEDING & LEEFSTIJL


Bij- en nascholingen voor therapeuten

Voeding en leefstijl bij kanker

De ontwikkeling van kanker heeft o.a. te maken met voeding en leefstijl. Al sinds de begin jaren ‘80 wordt hier veelvuldig onderzoek naar gedaan door o.a. het NCI (National Cancer Institute) en WCRF (World Cancer Research Fund International). Inmiddels hebben deze onderzoeken uitgewezen dat voeding en leefstijl het risico op kanker kunnen vergroten of verkleinen. Het beïnvloedt niet alleen het risico op kanker, ook het verloop van de ziekte, de kans op herhaling, de kans op sterfte en de gezondheid van het lichaam tijdens behandeling. Zowel de Chinese geneeskunde (TCM) als de Niet-toxische tumortherapie (NTTT, ook wel Moermantherapie genoemd) heeft hier al geruime tijd haar ideeën over. Inmiddels sluit ook de reguliere geneeskunde hier steeds meer bij aan en overlappen de bewijzen op gebied van voeding en leefstijl bij kanker.

Ben je geïnteresseerd in voeding bij kanker en wil je hier meer over weten? Dan is deze 1-daagse training iets voor jou!

Voeding en leefstijl bij kanker

1-daagse training

Deze 1-daagse training staat in teken van voeding en leefstijl. Inmiddels weten we dat voeding en leefstijl het risico op kanker kunnen beïnvloeden, maar ook het verloop van de ziekte en de kans op herhaling. Maar liefst 1/3 van de gevallen van kanker hadden voorkomen kunnen worden door een gezonder eet- en leefpatroon. Tijdens deze dag zoomen we in op ideeën vanuit de Chinese geneeskunde, de NTTT (Moermantherapie) en de westerse epigenetica.

Meer over deze training

6-daagse opleiding

Chinese geneeskunde bij kanker

voor acupuncturisten



Ben je acupuncturist en wil je je verder verdiepen in de ondersteuning van mensen met kanker?

Kijk dan eens naar de 6-daagse opleiding "Acupunctuur bij kanker"!

Share by: